0312 472 08 36 info@medtim.com

Tıbbi Plastik Enjeksiyon

Tıbbi Plastik Enjeksiyon

Tıbbi plastik enjeksiyon; ham haldeki petrolün damıtılmasından sonra polimer malzemeler ayrıştırılarak üretilir.

Plastik, hammadde şeklinde yüksek sıcaklık oranında eritilmesinin neticesinde belirlenmiş olan kalıp içine enjekte edilir.

Yapılan bu enjekte işlemine de plastik enjeksiyon adı verilir. Bu alanda sık sık yoğun bir şekilde çalışmalar yapılır. Plastik enjeksiyonun kullanım alanı son derece geniştir.

Tıbbi plastik enjeksiyon işlemi oldukça basittir. İşlemler sonucunda farklı boyutlarda ürünler üretilir.

Üretim işlemleri enjeksiyon makineleri ile yapılır. Bu makineler, teknolojinin gelişmesiyle beraber daha modern ve cazip bir hale gelir.

Günümüzde bu cihazlar, bilgisayarlarla da uyumlu bir şekilde çalışır. Bu sayede tıbbi plastik enjeksiyon ürünler hızlı biçimde üretilebilir.

 

Tıbbi Plastik Enjeksiyon Nedir?

 

Plastik enjeksiyon; toplamda 3 ayrı kısımdan oluşur. Bu kısımlar; mengene, enjeksiyon ve kalıp şeklindedir.

Mengene; yüksek oranlı sıcaklıklarda eriyen plastik hammaddelerin belirtilen seviyede ve basınç altında sıkıştırılmasına verilen bir isimdir.

Enjeksiyon; mengene kısmından getirilen hammaddenin kalıba doldurulduğu kısımdır.

Tıbbı plastik enjeksiyon üretiminde uygulanan son aşama da soğutma işlemidir. Soğutma işlemi ise kalıp bölümünde yapılır.

Tıbbi plastik enjeksiyon bazı işlemlerden geçerek üretilir. Üretim sürecinde kaliteli ve dayanıklı materyal kullanımı büyük önem arz eder.

Üretim aşamasında birtakım olası kaza ya da hata durumlarına karşı önlemler alınır.

Tıbbi Plastik Enjeksiyon Üretim Aşamaları

Tıbbi plastik enjeksiyon imalat işleminde son derece hassas ve titiz hareket edilmesi gerekir. Üretim aşamaları kısaca şu şekildedir;

  • Enjeksiyon ve mengene aşamalarından sonra arzu edilen ölçülerde olması adına ütüleme işlemi yapılır. Bu aşama çöküntü ya da yamulma gibi hataların önlenmesi için önemlidir.
  • Kalıplara sıkıştırılmış olan hammaddeye basınç uygulaması yapılır. Bu uygulama ile hammaddenin daha iyi şekilde sıkıştırılması sağlanır.
  • Plastik malzemenin kabın içerisinde tam anlamıyla katı bir görünüme geçene kadar bu işlem devam eder.
  • Ardından kalıbın içinden ürünün çıkarılabilmesi için soğutma işlemi yapılır. Kalıp içinde yer alan su kanalları bu işlemin kolay yapılmasını sağlar.
  • Son aşamada ise kalıp açma işlemi yapılır. Bu sayede ürün kalıp içerisinden çıkarılır.